DU ER HER: START >>
   

GRAFIK OG MULTIMEDIE

Grafikken består at skrifttyperne, farver og billeder.

På en vellykket hjemmeside er de grafiske grundregler overholdt.
Det vil sige overensstemmelse mellem skriftfonte til brødtekst og overskrifter, samt brugen af forskellige fontstørrelser og fontfarver på den samme side. Der skal også være gennemgående karakteristiske træk, som fortæller brugeren, at han/hun stadig er på den samme hjemmeside.

Den valgte skrifttype signalerer noget om indholdet og om firmaet/organisationen. En sober hjemmeside med tørt, informativt indhold vil vælge en skrifttype, som denne tekst er skrevet med, mens en side, der udbyder skæg og ballade går i en helt anden grøft og vil bruge en skrift med spræl i.

Farvevalget er også uhyre vigtigt. Man skal altid sammensætte farver, som står godt til hinanden, så det giver et harmonisk indtryk uden at flimre i øjnene.

De udvalgte billeder skal have en klar relevans til sidens indhold. Det er vigtigt at billederne og sidens baggrundsfarve står godt sammen. Man skal undlade at bruge grafiske effekter som blinkende lygter og andet gejl, bare fordi det er muligt. Skal der være animation på siden, skal det have en direkte relevans til indholdet. Det styggeste at se på, at flere ting som kører frem og tilbage og blinker og gør ved, med mindre altså det lige præcist er en spillemaskine, der er på siden.

Billeder skal fremstilles og vises i en tilpas komprimeret form, så det ikke tager år og dag at få frem på skærmen.

Multimediesiden bliver mere og mere aktuel som browserne udvikles og internetforbindelserne bliver hurtigere. I dag kan f.eks. Flash film ses i standardbrowserne og musikfiler som MP3/4 og WAW bliver mere og mere udbredt. Også Real Video er klart på sin plads i forbindelse med koncerter eller sportbegivenheder.