DU ER HER: START >>
   

STATISK OG/ELLER DYNAMISK INDHOLD

Statisk indhold er tekst og billeder, som ikke forandres før webmasteren laver rettelser på siden. Brugeren ser den samme side hver gang den åbnes. Siden er typisk skrevet i HTML, som er det mest simple sprog, som en browser kan fortolke.

Dynamisk indhold er interaktivt på den måde, at indholdet på siden afhænger af en indtastning fra brugeren. Et eksempel kan være en beregning af bruttoydelse ved et realkreditlån, afhængigt af brugerens indtastning af løbetid og rentesats.

De fleste dynamiske hjemmesider er en blanding af statisk og dynamisk indhold. Man kan forstå, at et firmas historiske udvikling ikke ændrer sig særligt ofte, mens personalegalleriet jævnligt forandrer sig, ligesom ugens tilbud skifter hver uge.

De dynamiske sider er således pr. definition temmeligt stereotype, idet de samme slags oplysninger vises de samme steder på siden. De statiske sider åbner til gengæld muligheder for mere individuelt design, som passer fuldstændigt til det konkrete indhold.

Webdesignerens opgave er så at designe siderne på en sådan måde, at både de individuelle og de dynamiske behov dækkes i et komplet design med gennemgående opsætning og grafik.

Hvordan den konkrete webapplikation sammensættes, besluttes i et tæt samarbejde parterne imellem, hvor struktur og indhold bliver fastlagt.